top of page
Wildlife

טיפול בגמגום למבוגרים, חיילים וסטודנטים

החופש להבעה ולהגשמה ללא מאבק!

בואו

נהיה בקשר!

דברו איתי, ובואו נבדוק יחד כיצד גישת IBSR stuttering יכולה לאפשר גם לכם להשתחרר מהשפעתן של אמונות שונות, לאמץ פרשנות חדשה למציאות, ולאמץ התנהגות חדשה כגון דיבור ללא מאבק, שמתח ומאמץ אינם נלווים לה.

אפשר לשוחח או  להסתמס איתי בטלפון  054-498-0816

אפשר להתכתב איתי

erangold1122@gmail.com

אפשר להשאיר לי פרטים:

תודה. נשתמע!

אם החיים לימדו אתכם בדרך הקשה... שככול שאתם מתנגדים לנטייה לגמגם, מתכחשים לה ומנסים להסתירה, אתם מגמגמים יותר, נמענים יותר ומתוסכלים יותר, זה סימן שהגיע הזמן לשנות גישה בכל הקשור לתפיסת הגמגום ולאופן הפקת הדיבור שלכם. באמצעות גישת IBSR stuttering אני מזמין אתכם ללמוד כיצד לקבל את הנטייה לגמגום כמציאות שלא ניתן עוד להכחישה, להשתחרר מדפוס הדיבור הישן שלכם (דפוס דיבור תוך כדי מאבק) לאמץ דפוס דיבור ללא מאבק, ולחוות חופש הבעה והגשמה.

ומהו דיבור ללא מאבק?

דיבור ללא מאבק הינו דפוס דיבור המשוחרר מהצורך לעמוד בקצב הדיבור המוכתב בשיחה ומהצורך לשלוט בדיבור בכדי למנוע את הגמגום. דפוס דיבור זה מיושם מתוך התחשבות מלאה בצרכים הבסיסיים שלנו, ומתאפיין בחוויית דיבור נינוחה ומשוחררת, בשטף דיבור משופר ובתחושה של שלמות פנימית.

  • מהו בעצם דפוס דיבור תוך כדי מאבק וכיצד הוא קשור לגמגום?
    רוב האנשים שמגמגמים מיישמים במהלך שיחה דפוס דיבור תוך כדי מאבק. דפוס דיבור תוך כדי מאבק הוא דפוס התנהגות מורכב, שגיבשנו באופן ספונטני לאחר שהפכנו ערים לתגובות הסביבה לגמגום. תכליתו, לאפשר לנו לדבר כשווים בין שווים בכל הקשור לתזמון וקצב הדיבור המוכתב בשיחה, תוך ניסיון לשלוט בדיבור בכדי למנוע את הגמגום. גישת IBSR stuttering מאפשרת לנו לבודד חמש אמונות יסוד המשמשות לנו הוראות הפעלה לדפוס דיבור זה: "כשמגיע התור שלי לדבר אני צריך להגיב מהר ומבלי לגמגם" "אני צריך להעביר את המסר שלי מהר ומבלי לגמגם" "אם אני ניתקע ומגמגם אני צריך להמשיך לדבר בכל מחיר" "אני צריך לדבר בקצב הדיבור המוכתב על ידי האחר ומבלי לגמגם" "אם אני מתלהב או מספר משהו אני צריך לדבר מהר ומבלי לגמגם". ע"פ גישת IBSR כאשר אנו מאמינים למחשבות אלו בזמן הדיבור, מתעוררים בנו רגשות כדוגמת פחד או חרדה, הדוחפים אותנו להתנהגות של הפקת דיבור תוך כדי מאבק.
  • מה עושה לי דפוס דיבור תוך כדי מאבק?
    דפוס דיבור תוך כדי מאבק אינו מצליח ברוב המקרים למלא את ייעודו ולאפשר לנו להתנהל כשווים בין שווים במהלך שיחה. למעשה, דפוס דיבור זה מעניק לנו רק אשליה של שליטה בדיבור. דפוס זה, כשמו, מתאפיין בגישה של התעלמות מוחלטת מהנטייה לגמגם ומהצרכים המיידיים שלנו כאנשים שמגמגמים, בדיבור מהיר מידי, בנטייה לדבר ללא עצירות, לעיתים ללא נשימה עד כדי חנק, בנטייה להמשיך ולדבר בכל מחיר תוך כדי מאבק כאשר אנו נתקעים או מגמגמים, תוך יצירת בלוקים ארוכים המלווים בעוויתות פנים וגוף. למעשה, דפוס התנהגות זה רק מעלה את הסיכויים שלנו לגמגם ומנציח את השונות שלנו בעיניי עצמנו ובעיניי החברה.
  • האם ניתן להשתחרר מדפוס דיבור תוך כדי מאבק?
    במקרים רבים כן! גישת IBSR מזמינה אותנו ללמוד לאתר במהלך התהליך הטיפולי את חמשת אמונות היסוד המהוות עבורנו הוראות הפעלה להפקת דיבור תוך כדי מאבק, ולחקור אותן באמצעות 4 השאלות ו 3 היפוכים. ארבע השאלות הן: שאלה 1. האם זו האמת? שאלה 2. האם אני יודע בוודאות שזו האמת? שאלה 3. מה קורה כיצד אני מגיב שאני מאמין למחשבה? שאלה 4. מי אהיה ללא המחשבה? לאחר שעונים על ארבע השאלות פונים להפוך את המחשבות בשלושה אופנים. החקירה מאפשרת לנו לראות שכאשר אנו מפיקים דיבור על בסיס חמש אמונות יסוד אלו, אנו נוטים להתכחש לעובדת היותנו אנשים שמגמגמים, משקיעים אנרגיה רבה בכדי לעמוד בקצב הדיבור המוכתב בשיחה ובכדי לשלוט בדיבור, ומסתפקים בחוויית דיבור נאבקת, מאומצת ומתסכלת שרק מגדילה את הסיכויים שלנו להיתקע ולגמגם. החקירה בגישת IBSR מאפשרת לנו גם לגלות בתהליך חווייתי של גילוי עצמי, כיצד להשתחרר מהשפעתן של אותן חמש אמונות יסוד, לאמץ גישה מקבלת כלפיי הגמגום, להתחבר אל ה"מקום הנוח" שלנו ולדבר באופן ספונטני, ללא מאמץ ומאבק.
  • האם המעבר לדיבור ללא מאבק בעזרת גישת IBSR stuttering מרפא או מעלים את הנטייה לגמגם?
    לא! את הנטייה לגמגם לא ניתן וגם לא צריך לרפא! מדוע? מכיוון שהנטייה לגמגם היא איננה מחלה! למעשה, בניגוד לדעה הרווחת, הנטייה לגמגם היא גם לא הבעיה העיקרית של האדם שמגמגם! בראי גישת IBSR stuttering הנטייה לגמגם היא מציאות שעלינו לקבל, ואילו הדבר היחיד שעלינו לרפא ולהעלים מחיינו הוא את הגישה המתנגדת והמתכחשת שאנו נוקטים כלפי הגמגום, וכלפי עצמנו כאנשים שמגמגמים. התהליך הטיפולי בגישת IBSR stuttering מאפשר לנו להשתחרר מגישה זו, ולאמץ גישה מקבלת, סבלנית ומתחשבת כלפיי עצמנו, שהיא גם המפתח לשינוי יסודי של מציאות הגמגום שלנו.
  • האם דיבור ללא מאבק משפר את שטף הדיבור?
    ברוב המקרים, כן! באופן טבעי, כאשר אנו מדברים ללא מאבק, בגישה של קבלה עצמית והתחשבות בצרכים המיידיים שלנו כאנשים שמגמגמים, שטף הדיבור הולך ומשתפר.
  • האם יש צורך לתחזק את תוצאות הטיפול בגישת IBSR stuttering ?
    דפוס דיבור ללא מאבק אינו זקוק לתחזוקה מכיוון שבמהותו הוא לא טכניקת דיבור אלא חוויית דיבור. יחד עם זאת קיים צורך לשמור על מסגרת לחקירת האמונות הפנימיות שאנו עדיין אוחזים ביחס לגמגום, ביחס לעצמנו כאנשים שמגמגמים, ביחס לדפוס דיבור ללא מאבק (התנגדויות פנימיות) ועוד... מכיוון שהמטופל בגישת IBSR stutteringלומד כיצד לאתר ולחקור את אמונותיו הפנימיות במהלך התהליך הטיפולי, הוא יכול על פי בחירתו להמשיך לעשות זאת בעצמו, או להמשיך בפגישות הפרטניות.
  • מה משך התהליך הטיפולי בגישת IBSR stuttering?
    התהליך הטיפולי באמצעות גישת IBSR stuttering נערך על בסיס שבועי (ניתן גם בסקייפ/זום) ונמשך בין מספר חודשים לשנה, תלוי בקצב ההתקדמות, המוטיבציה וההתמדה של המטופל. בתהליך זה אנו לומדים: לשחרר את ההתנגדות הפנימית שלנו כלפיי הגמגום, ולאמץ כלפיו גישה מקבלת ומתחשבת כתנאי יסוד למעבר לדיבור ללא מאבק. למפות את דפוס הדיבור תוך כדי מאבק הייחודי לנו, לזהות בזמן השיחה את חמשת האמונות שמפעילות אותו, לחקור אותן באמצעות ארבע השאלות ושלושת ההיפוכים, ולהתנסות באופן חווייתי בדיבור ללא מאבק. להשתחרר מדפוס הקורבן שאימצנו מול הגמגום והחברה ולשכלל את יכולת הבחירה שלנו בכל הקשור לאופן הפקת הדיבור. להפחית את עוצמת תגובת החרדה שמתעוררת בנו לקראת ובעת מפגשים חברתיים ולהתמודד עם דפוס הימנעות.
  • האם הטיפול בגישת IBSR stuttering מתאים למבוגרים?
    כן! הטיפול בגישת IBSR stuttering מתאים למבוגרים ובכללם חיילים וסטודנטים!
  • היכן מתבצע הטיפול?
    הטיפול מתבצע בקליניקה ביישוב קדימה, רחוב עמק החולה 25 או באופן מקוון באמצעות וידאו צ'ט.

שאלות חשובות ותשובות (טובות) בנושא טיפול בגישת IBSR stuttering

מהי גישת IBSR stuttering?

גישת IBSR stuttering הינה היישום הקליני של שיטת "העבודה" של ביירון קייטי, שיעילותה בטיפול באנשים שמגמגמים הוכחה באופן מחקרי.
גישת IBSR stuttering ראשי תיבות INQUIRY BASED STRESS REDUCTION stuttering (גישה מבוססת חקירה להפחתת מתח) הינה טכניקה טיפולית העוסקת בזיהוי שיטתי של אמונות פנימיות אשר גורמות לנו למתח ולדפוסי התנהגות מקובעים כגון דפוס דיבור תוך כדי מאבק, ובחקירתן באמצעות ארבע שאלות ועוד שלושה היפוכים.
מטרת החקירה, לאפשר לנו להשתחרר מהשפעתן של אמונות אלו, לאמץ פרשנות אחרת למציאות, והתנהגות חדשה כגון דיבור  לא מאבק, שמתח ומאמץ אינם נלווים לה.  
קראו עוד על IBSR stuttering

bottom of page